Banki Hitelek - bankihitelek.hu

hitel egyszerűen

Osztrák hitel

Az osztrák hitel egy valódi mentőöv a bajba jutottak számára: aki valamilyen oknál fogva nem kap hitelt Magyarországon, elég, ha átmegy a szomszédba, és ha néhány egyszerű kritériumnak megfelel, már kötheti is valamelyik osztrák bankfiókban a hitelszerződést.

A magyarországi hitelfelvétel különösen problémás tud lenni azoknak, akiknek a neve fent van a KHR-listán (korábban BAR-listának hívták), de nem ez az egyetlen, problémákat okozó tényező. Ha alacsony a havi jövedelme, vagy az nem jelenik meg egy bankszámlán, vagy egyáltalán nincs is olyan jövedelme, amelyről igazolást tudna felmutatni, vagy valamilyen oknál fogva nem kap APEH 0-s igazolást, akkor a megoldás az osztrák hitel.

Online kalkulációért kattintson ide!

Az osztrák hitel jelzáloghitel, ahol a hitelösszeg a fedezetül felkínált ingatlan aktuális piaci értékének 50%-a lehet. Az ingatlan értékét hagyományos módon állapítjuk meg, vagyis számít hogy mikor épült, hol helyezkedik el, mekkora az alapterülete és milyen közművek (víz, villany, gáz, csatorna) tartoznak hozzá. A megterhelt ingatlan lehet kiskorú nevén is, és jellege szerint lehet tanya, kert, üzlethelyiség, lakás, ház, gyár stb.

  • A hitelkérelmeket minden esetben egyedileg bírálják el, a kondíciók tehát személyre szabottak. A kamat 6,75% és 9,75% közt lehet.
  • Az osztrák hitel annuitásos hitel, vagyis a törlesztéssel a kamatot és a tőkét is törleszti.
  • A hitel futamideje általában 1 és 20 év közt változhat.
  • Az osztrák hitelt a Magyarországon általános (de nem kizárólagos) törlesztési gyakorlattal szemben nem havonta kell törleszteni, hanem minden negyedévben kell befizetni a három hónap összegét.
  • A legkisebb felvehető összeg 20.000 euró.

Fontos különbség a magyarországi gyakorlattal szemben az is, hogy az osztrák bankok a felkínált ingatlanra szóló vagyonvédelmi biztosítást is kérnek, ahol az osztrák hitelt finanszírozó bank a biztosítás hitelfedezeti, káreseti kedvezményezettje. A hitelfelvevőnek továbbá kötelezően kötnie kell egy élet- és balesetbiztosítást.

Magánszemélyeknek nem kell jövedelemigazolást bemutatniuk, vállalkozóknak éves mérleget és cégkivonatot, társasági szerződést, aláírási címpéldányt, egyéni vállalkozóknak vállalkozói igazolványt és egy aktuális adóbevallást kell benyújtaniuk.

Banki Hitelek HÍRLEVÉL

Hírlevelünkben tájékoztatjuk az aktuális hitelekről, banki akciókról, hitellehetőségekről.

Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Adatait bizalmasan kezeljük.